'Haben Sie eine Stunde?'
- Leo Beenhakker

Wieberen: Tonny Vilhena

In de rubriek ‘Wieberen’ schrijft Frank Fabian van Keeren wekelijks wie uit de voetballerij zo snel mogelijk zijn biezen zou moeten pakken. Deze week valt het doek voor Tonny Vilhena.

Door , in categorie: Wieberen op . Tags: ,

Beter horen begint met Beter Horen. Als je niet meer verstaat dat Ronnie Flex en Lil’ Kleine drank en drugs hebben en dat Marco Borsato vindt dat rood vandaag is wat rood hoort te zijn, kun je naar de audicien en die zorgt er dan voor dat je in no time weer kunt genieten van je favoriete plaatjes. Dat begreep ik althans onlangs van een commercial van Beter Horen, die – opmerkelijk genoeg – niet werd ondertiteld.

Een kind weet dat je natuurlijk niet alles moet geloven wat ze je in commercials vertellen. Vaak zijn er, voor wie een beetje creatief is, goedkopere alternatieven. Je kunt voor minder geld het volume opschroeven en mocht je toevallig je vingers in je oren hebben zitten, dan helpt het om die er gewoon uit te halen. Bijkomend voordeel: dan heb je je handen weer vrij.

Tonny Vilhena heeft als voetballer zijn handen niet nodig en een creatieve indruk maakt hij ook niet. Dus zo kan het gebeuren dat Tonny Vilhena, na twee maanden niet gewonnen te hebben met Feyenoord, doof blijft voor alle kritiek op Tonny Vilhena. Met zijn tong uit zijn mond op een manier die doet vermoeden dat hij in een G-elftal speelt.

Toen hij alles nog prima verstond, heeft Tonny heel vaak gehoord dat hij ontzettend goed is. En dat op die leeftijd al. Hij hoorde een paar keer dat hij bij het Nederlands elftal mee mocht doen. En dat hij over een paar jaar waarschijnlijk bij een heel grote club in Europa speelt. Bij Juventus of zo. Hij wil dan ook helemaal niet horen dat hij gewoon een nuttige waterdrager voor een club als Feyenoord is, die snel de bal af moet geven zodra hij hem veroverd heeft.

Toch doet Tonny er goed aan om snel die vingers uit zijn oren te halen, want wie niet horen wil moet wieberen.

Dat kan op twee manieren gaan.

Tonny blijft als een primadonna eindeloos lopen met de bal en zinloos hakjes geven tot zelfs Van Bronckhorst het zat is, en Tonny tijdens wedstrijden zijn zitvlees mag gaan testen. In dat geval forceert het gekrenkte ego in de winter een breuk en gaat hij voetballen voor de eerste de beste Bundesligaclub die het wel met hem wil proberen.

Ik gok: FSV Mainz 05.

In het tweede scenario verlengt hij zijn contract niet en vertrekt hij aan het einde van dit seizoen naar een grote Engelse club, waar hij als zevenende optie voor de linkshalfpositie al snel tot de conclusie komt dat de kans dat zijn zes concurrenten allemaal hun been breken, toch wel klein is. Daarop vertrekt hij, om aan meer speeltijd toe te komen en in beeld te blijven voor Oranje, naar de eerste de beste Bundesligaclub die het wel met hem wil proberen.

Ik gok: FSV Mainz 05.