'Haben Sie eine Stunde?'
- Leo Beenhakker

Wieberen: Team Edgar

Het werd, het was, het is gedaan.

Door , in categorie: nieuws Wieberen op . Tags: ,

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FC BARCELONA (@fc_barca_balkan_) op

Team Edgar ontstond in de zomer van 2017, op een Utrechts terras, aan een tafeltje dat volstond met volle en halflege bierglazen. Vijf schrijvers, die elkaar vooral van sociale media kenden, vroegen zich af waarom er tussen het enorme aanbod aan online-voetbalstukjes, zo weinig literaire verhalen zitten; onvervalst uit de duim gezogen proza! We besloten dat de wereld daaraan toe was en namen die handschoen zelf op.

In korte tijd sloten zich nog zes schrijvers (m/v/x) bij Team Edgar aan. Het werd een tumultueus voetbalseizoen. Al snel werd onze website een mooie vergaarbak vol tragikomische antihelden, waarvan er in de voetballerij zo veel te vinden zijn. We maakten zes theatershows in theater De NWe Vorst in Tilburg. En in juni 2018 verscheen ons boek ‘Mindere Goden’ bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.

Dit seizoen bestond Team Edgar, op wat spaarzame verhalen op de website na, vooral nog in de Whatsappgroep, waarin we anderhalf jaar veel gelachen hebben, gekibbeld hebben, ideeën hebben uitgewisseld, en elkaar hebben geïnspireerd. Na een paar keer overleggen over hoe verder te gaan, is de conclusie dat de koek voor nu eigenlijk gewoon op is.

Horen jullie dan nooit meer van Team Edgar? Vast wel weer. Of misschien niet. Het maakt eigenlijk niet uit. Onze geest leeft voort. In literaire cafés. Aan de borreltafel. In de fantasie van de spits van VV Wapserveen, wanneer hij te diep in het glaasje heeft gekeken en hij die mislukte omhaal nog één keer in zijn hoofd afspeelt. Nu wel raak! En Bernabeu juicht!

Of gewoon op het veld tijdens FC Emmen tegen de Graafschap. Wanneer je Hidde Jurjus een makkelijk houdbare bal ziet doorlaten en je Henk de Jong daarop de laatste drie haren uit zijn hoofd ziet trekken, denk dan aan Team Edgar. Wij hadden het graag voor je opgeschreven. Maar we hebben het nu gewoon even te druk.