'Haben Sie eine Stunde?'
- Leo Beenhakker

Vriendenteam

Wil jij voor de wedstrijd nog iets zeggen?
Ja, ik wil nog wel iets zeggen.

Door , in categorie: Column op .

Hebben jullie de tegenstander al gezien? Nee? Nog niet gezien? Ze zijn er wel, maar die zie je niet. Daar zitten er twee, daar zitten er drie, daar staat er eentje helemaal alleen. De spelers zijn er maar er is geen team te bekennen.

Ik heb net gezien hoe jullie hier buiten stonden, allemaal bij elkaar, in een goeie sfeer, samen. Dat gaat vandaag het verschil maken.

Wij zijn een vriendenteam.

Wij zijn het tweede. Wij zijn geen restje van jongens die niet in het eerste spelen, wij spelen samen in dit team en we delen niet alleen het voetbal maar vooral onze vriendschap. Dat heeft die tegenstander niet. En straks, als de wedstrijd begint, dan werken wij voor elkaar, niet omdat het een wedstrijd is maar omdat we vrienden zijn.

Een pass van de ene speler naar een andere speler kan goed zijn of hij kan slecht zijn. Als die linksbuiten van de tegenstander, die straks door onze Jerrel helemaal opgevreten wordt, als hij straks twee keer een slechte pass krijgt dan gaan zijn handjes wapperen, dan laat hij zijn hoofd hangen, dan krijgt die andere speler de schuld. Had die pass maar goed moeten zijn.

Een pass van een vriend naar een vriend is altijd goed, ook al is die pass verkeerd. Die pass is altijd goed omdat een slechte pass meteen hersteld wordt, door degene die de pass gaf en degene die hem had moeten krijgen en de anderen eromheen.

Zo gaan wij vandaag voor elkaar werken en zo gaan wij het verschil maken en zo gaan wij vandaan de drie punten halen die nodig zijn om kampioen te worden.

Let maar op.


Edgars leesadvies