'Haben Sie eine Stunde?'
- Leo Beenhakker

Trouwen met Lieke Martens

Nick Hoekman wil de mannelijke Yolanthe worden. Lieke Martens is daarom zijn droomvrouw.

Door , in categorie: Column op . Tags: , , , , ,

Ik wil trouwen. Met Lieke Martens. Zo, there I said it. Mijn opa zei altijd: ‘Dat je zelf niet kunt voetballen, daar kun je niks aan doen, maar trouwen met een vrouw die het wél kan, daar heb je controle over.’ En zo is het. Mijn opa was een wijs man. En doordat mijn opa de wijsheid in pacht had, ben ik, as we speak, onderweg naar Barcelona om Lieke ten huwelijk te vragen.

Mijn nieuwe leven zal volkomen in het teken staan van Lieke. Mijn rol als huisman zal ik accepteren. Stofzuigen, afwassen, strijken, beppen met de buurvrouw over de nieuwe vriend van Ronaldo, koken, naar de kapper gaan, ramen lappen, opnieuw naar de kapper gaan en vervolgens een beker warme melk met anijs en honing maken voor mijn Lieke.

Het klinkt misschien wat saai, maar je krijgt er ook veel voor terug. En kom, ik word niet zomaar een huisman. Ik word de huisman van de beste voetbalster van Europa én speelster van FC Barcelona. Je hele mindset wordt hierdoor meteen al anders. Zo zal er bijvoorbeeld geen jaloezie zijn tussen ons. Zoals dat tussen andere stellen wel het geval is, wanneer manlief contact heeft met andere vrouwen.

Vrouw: ‘Met wie ben je aan het whatsappen?´
Man: ‘Oh, een collega.’
Vrouw: ‘Wie dan?’
Man: ‘Natasha, van de binnendienst.’
Vrouw: ‘Natasha, de blonde bimbo van binnendienst.’
Vrouw is boos en man slaapt die nacht op de bank.

Nee, dan zoals dat zal gaan tussen Lieke en mij.

Nick: ‘Met wie ben je aan het whatsappen?´
Lieke: ‘Oh, een collega.’
Nick: ‘Wat leuk, wie?’
Lieke: ‘Oh, met Luis.’
Nick: ‘LUIS SUÁREZ? DOE MIJ Z’N NUMMER! O, EN VRAAG OF HIJ EEN KEER KOMT ETEN! EN ZEG HEM DAT HIJ WEER NAAR AJAX MOET KOMEN!’

Dankzij Lieke krijg ik de kans om de nieuwe Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen te worden. Alleen dan met een penis. Ik zal de eerste mannelijke voetbalvrouw ter wereld worden. Mijn moeder zal in de leesmap bij de kapper kunnen lezen dat haar zoon nieuwe Louis Vuitton-badslippers ter waarde van eenentwintigduizend euro heeft gekocht. Of op tv kunnen zien, dat ik ladderzat in RTL Boulevard verschijn: ‘Nick Martens kotsend de Baja Beachclub uitgezet’. Inderdaad, mijn achternaam wordt gewoon Martens. Alles voor de carrière van het vrouwtje, en voor het merk ‘Martens’.

De rechten van ons huwelijksfeest verkoop ik voor anderhalve ton aan SBS6, waarna meester Frank Visser ons huwelijk voltrekt. ‘Dan verklaar ik u tot man en vrouw, dit is mijn uitspraak en hier moet u het mee doen’. Terwijl ik de zin: ‘hier moet u het mee doen’ nog eens gniffelend in mijn hoofd herhaal, zoen ik de bruid.

Om het plaatje compleet te maken, mogen we samen met Piet Paulusma het weerbericht presenteren. Oant moarn! En dan, de volgende ochtend, Lieke Martens die ontwaakt en ‘goedemorgen’ zegt. Met hese stem en een zachte G. Daar kan geen telefoonnummer van Suárez tegenop.