'Haben Sie eine Stunde?'
- Leo Beenhakker

Tips voor in de voetbalwoestijn

Bang voor het voetballoze zwarte gat? Aafke heeft 5 gouden tips om de zomer door te komen.

Door , in categorie: Column op . Tags: , ,

Begin jij ook al te zweten zodra de nacompetitie zijn einde nadert? Begin je te trillen als de WK-finale in zicht komt? Vrees niet! Team Edgar helpt je het grote voetballoze zwarte gat door met 5 Gouden Tips!

1. Geniet van het zonnetje
We broeien inmiddels al wekenlang alsof we op een smeltende poolkap zitten met z’n allen, een mooie gelegenheid om ons vast voor te bereiden op het WK in Qatar over vier jaar, waar het gemiddeld een graadje of Mordor zal zijn tijdens de wedstrijden. Pak die zonuren alvast mee op je balkonnetje! Pro-tip: nuttig op tijd een pilsje om oververhitting te voorkomen.

2. Kijk eens iets anders
Mijn opa was zo’n voetbalkijker met een schotel op z’n boerderijdak, zodat ‘ie behalve de Eredivisie ook de Primera Division, Premier League, Bundesliga, Serie A, League 1 en de Turkse Süper Lig kon kijken (no joke: hij zag ELKE wedstrijd). Nu blijkt dat er ook andere dingen op tv zijn dan voetbal. Om niet direct cold turkey te gaan kun je voorzichtig beginnen met wat goede voetbaldocu’s, zoals deze ontroerende 2doc over scheidsrechters in het amateurvoetbal.

3. Trap zelf een balletje
Ik heb het zelf nooit geprobeerd (ik wil er niet aan denken dat zo’n bal op volle snelheid mijn richting op zou komen, IEH!), maar het schijnt dat voetballen ook leuk is om zelf te doen, in plaats van om naar te kijken. Heb je wel een bal voor nodig, maar je kunt eventueel ook een overrijpe meloen gebruiken die nog in je koelkast ligt weg te snotteren.

4. Transfercircus
De competitie ligt misschien even stil, de rest van voetballand draait rustig verder in een vicieuze transfercirkel. Volg rustig de berichten van een sip kijkende Justin Kluivert die lijkt te verzuipen in een Italiaans decor en van Daley Blind die uit verveling een vlogkanaal begint onder de naam Daily Blind.

5. Oog van de storm
En als je het nou echt te kwaad krijgt, troost jezelf dan met de gedachte aan het rotsvaste oog in de competitieloze storm: de Johan Cruijff Schaal. Op 4 augustus strijden PSV en Feyenoord tegen elkaar, kun jij weer even je shotje eredivisie opsnuiven. Met als extrabonus: penalty’s volgens het ABBA-principe. Wij hopen op 4-4 in de verlenging!