'Haben Sie eine Stunde?'
- Leo Beenhakker

‘Sneeuwvlokje’, de hitsong over Ronald Koeman

Elke maand zal muzikant en songschrijver Marlon Penn een muzikale bijdrage leveren aan Team Edgar. Hij debuteert met een heuse volkse hitsong getiteld ‘Sneeuwvlokje’, waarin hij bemoedigende woorden heeft voor de kersverse nationale oefenmeester.

Door , in categorie: Muziek op . Tags: , ,

Toen ik als klein jongetje op voetbal ging, kwam ik terecht bij de F’jes van V.V. Helpman, precies tussen de stad Groningen en het nabijgelegen dorp Haren. Helpman is ook de club waar de gebroeders Koeman ooit begonnen met voetbal. Ik beeld mij graag in dat Ronald op een druilerige zaterdagochtend na de wedstrijd nog wat vrije trappen stond te oefenen als jochie, nadat hij reeds had ontdekt dat er buskruit in zijn rechterschoen zat.

Daar waar Ronald en Erwin ooit doorgingen, stopte ik op 12-jarige leeftijd bij de club, om een jaar later in aanraking te komen met de gitaar. Vanaf dat moment bewandelde ik een ander pad dan ik aanvankelijk had uitgestippeld. Het grasveld maakte in mijn dromen plaats voor het podium en daarop kwam ik dan ook te staan.

Twintig jaar na het verlaten van mijn geliefde amateurclub, heb ik besloten Ronald Koeman een hart onder de riem te steken middels dit lied. Hij heeft lang moeten wachten op een kans, maar het is hem menens, dat merk je aan alles. Mooie bijkomstigheid voor mij als geboren Groninger is dat hij vier ex-spelers van FC Groningen in zijn voorselectie had zitten, naast de huidige sluitpost Sergio Padt. Zo zie je maar weer, oude liefde roest niet.