'Haben Sie eine Stunde?'
- Leo Beenhakker

Hup Robin

Nick Hoekman is blij dat Robin van Persie weer in het shirt van Feyenoord te bewonderen is. De reden waarom zal u verbazen.

Door , in categorie: Column op . Tags: , , , , , ,

Robin van Persie is vanaf heden weer te bewonderen in de Kuip. En dat stemt mij als Ajacied bijzonder vrolijk. Ik heb namelijk een hekel aan Robin. Klaas Jan Huntelaar is my homeboy. En ben je voor #teamHuntelaar, dan ben je automatisch tegen #teamVanPersie, zo werkt dat.  

Dankzij Robin heeft Feyenoord nu weer een speler die ik niet mag. Daar schortte het dit seizoen een beetje aan. In Rotterdam-Zuid hebben ze opeens allemaal keurige koorknaapjes in de selectie, lieve mannetjes die zich in de Amsterdam ArenA als makke lammetjes naar het slachthuis lieten leiden. Waar ze eerder altijd aanvallers hadden waarvan ik standaard een foto van op mijn dartbord had hangen – lees: Guidetti, Kuyt, Pellè, Elia – moet ik het nu ineens doen met figuren die zo uit ‘De Schippers van de Kameleon’ zijn komen lopen.

Ik heb het wel geprobeerd hoor, maar geen enkele speler kon die gevoelige snaar raken die bij een spits van Feyenoord hoort.

Berguis
Ach, Steven. Steven is een leuke voetballer voor de Eredivisie. Heeft financieel ook veel ingeleverd om bij Feyenoord te kunnen voetballen, een buitenspeler met de looks van een tweetaligatheneumstudent, die in het weekend een punt drukt bij zijn vrinden van Kampong. Een jongen die je niet alleen met je kleine zusje in huis laat, maar ook geen dermate vervelende gozer dat je er een hekel aan krijgt.

Jørgensen
Ach, Nicolai. Nicolai is een schat van een jongen, prima spits ook. Een soort knuffelspits. Eigenlijk is Jørgensen gewoon Ali B op voetbalschoenen. Mocht Nicolai ooit als verleider meedoen aan Temptation Island, dan is hij de teddybeer van de groep: hij geeft de rondborstige vrouwen kopjes thee, masseert hun voeten, praat met ze over de serie Grey’s Anatomy, maar hij gaat ze niet dronken voeren om vervolgens zijn tong in hun mond te proppen. Nicolai is lief.

Kramer
Ach, Michiel. Michiel zou door Juf Ank uit ‘De Luizenmoeder’ niet worden omschreven als raar, maar als heel bijzonder. En dat is Michiel. Het is dat ene neefje van zeventien dat tijdens de jaarlijkse familiedag de badboy uit probeert te hangen, door een petje achterstevoren te dragen en vervaarlijk met een vlindermes te lopen zwaaien, maar eigenlijk hebben we vooral medelijden met zijn ouders. Maakt inmiddels geen deel meer uit van Feyenoord, maar verdiende toch een omgekeerde lofzang.

Deze drie spelers hebben geen moment het gevoel bij me opgeroepen wat ik hoop te verwachten bij een spits van Feyenoord: haat en rivaliteit. Ik wil op ze spugen wanneer ze voorbij lopen, op de banken staan wanneer Veltman ze onder de groene zoden stopt en ze uitlachen op het moment dat ze een bal missen.

Dit gevoel hoop ik bij Van Persie terug te vinden. Hup Robin, you can do it.