'Haben Sie eine Stunde?'
- Leo Beenhakker

Het lief transferdagboek van Nick Viergever

Nick Viergever verkast naar PSV per komend seizoen. Gastschrijver Rick Steggerda wist de hand te leggen op Nicks exclusieve dagboekaantekeningen. Over blijdschap en de tips van sexpert Kostas Lamprou.

Lief transferdagboek,

Wat ben ik blij en opgelucht! Dat mag je best weten! Een reserveautostoel naast Kostas Lamprou is leuk – hij deelde ingenieuze Griekse sekstechnieken – maar buiten dat en het feit dat we allebei wat klein zijn voor onze posities, hadden we weinig te bespreken. Aan de andere kant zat de sfinx Kasper. De helft van het seizoen chagrijnig (tenminste, dat denk ik) over zijn reserveplaats, de andere helft chagrijnig (dat weet ik bijna zeker) over zijn blessure.

Michelle zei: ‘Je moet daar weg, Nick. Je piekert te veel. M’n vriendinnen zeggen me allemaal dat, als je dan even een seconde in beeld bent op tv, je er zo… afgetrokken uit ziet. En wij doen ook nooit meer iets van dat.’ En daarna ging ze urenlang Dexx en Leo uitlaten.

Vroeger trokken we elkaar door die periodes heen, weet je wel. Mike, Lasse, Ricardo, John en Diederik. Wij waren echt een cluppie binnen de club. Maar al die gasten waren het ook zat, hè. Die zijn elders gaan ballen. Of gestopt. Of Lasse, de klasbak, heeft gewoon die basisplaats terúg gepakt. Maar ik kon het niet meer.

Een jaar geleden was ik nog de held: ik scoorde die ene tegen Schalke. Ik was overal op het veld in de verlenging. En die bal valt voor m’n poten en ik prik ‘m d’r zo in. Waanzin! Ik ging viral, die goal op Titanic-muziek. Ik geloof dat ze dat nu episch noemen. Dat was het: enorm episch. 20 april 2017.

Vorige maand belde Marcel. Of ik eens met Philip wilde afspreken in een zeker etablissement in de buurt van Made. Eindhoven zou te veel in de gaten lopen. Het voelde een beetje als een Noord/Zuid-Koreaans overleg, maar goed, ik vond het prima. Van Ajax naar PSV – waarom niet?

Alles ging snel. Philip had plannen. Nee, hij kon me geen basisplaats garanderen, maar het zou op de bank en in de kleedkamer en daaromheen veel en veel gezelliger zijn. Ja, ja, dacht ik. Maar na dat gesprek werd ik elke dag gebeld! Door Luuk, Jeroen, Marco, Gaston, Hirving, Santiago. Ik heb me d’r af en toe maar met ‘Si’ en ‘Gracias’ doorheen gebluft, want ik versta echt geen woord Spaans. Maar weet je: het deed echt wat met me. Gewoon gezien worden. Effe een belletje, een appje. Ik mocht ook meteen in de reservespelers-appgroep. Bij Ajax hadden we geen reservespelers-appgroep. Daar heeft alleen de basis een groep, beheerd door Matthijs. En die heeft me in de voorbereiding van vorig seizoen eruit geflikkerd, toen duidelijk werd dat ik nummer 14 ofzo werd.

Jezus, waarom schrijf ik dit allemaal? Ik ben gewoon opgelucht, man. En Michelle ook. We hebben gisteravond eindelijk weer ’s… je weet wel. En ik deed de Kostas-special. Michelle ging door het dak. Het was episch. Dat is blijkbaar wat de Herdgang met je doet.

Groetjes,
Nick

 

 

Door Rick Steggerda