'Haben Sie eine Stunde?'
- Leo Beenhakker

Gijp schiet grootste bok tot nu toe

Ruim 50 adverteerders van RTL hebben hun overeenkomst met het mediabedrijf opgezegd vanwege wangedrag van René van der Gijp in St. Oedenrode in 2011. “Dit doet pijn”, aldus RTL-CEO Habets.

Door , in categorie: nieuws Satire op . Tags: , , , , ,

Weer lekker op dreef die Gijp. #vi #Gijp

Een bericht gedeeld door Thomas (@thomasbremer3) op


HILVERSUM – Ruim 50 adverteerders van RTL hebben hun overeenkomst met het mediabedrijf opgezegd vanwege wangedrag van Voetbal Inside-coryfee René van der Gijp in St. Oedenrode in 2011. CEO Bert Habets van RTL zegt dat dit pijn doet, maar hij begrijpt de woede. Het mediabedrijf telt in ons land in ons land ongeveer 450 adverteerders.

Vanmorgen erkende RTL dat Van der Gijp zich in St. Oedenrode schuldig heeft gemaakt aan wangedrag. Het Brabants Dagblad had eerder deze week bericht over hoeffetisjfeesten met jonge geitjes vlak voor carnaval in 2011.

Schamen
„Ik schaam mij diep voor het gedrag van René en de manier waarop hij onze waarden heeft beschaamd. Geitjes betalen voor je fetisj gaat uitdrukkelijk in tegen de gedragscode die al onze medewerkers onderschrijven”, reageerde Habets vanochtend in een verklaring.

„Maar”, voegt hij eraan toe: „In St. Oedenrode hebben in diezelfde tijd duizenden mensen wekelijks ook genoten van het programma en René’s rol daarin. Dat moeten we ook niet willen vergeten.”

„En ja, ook in onze gelederen bevinden zich rotte appels”, constateert de bestuurder. „Daar ontkom je niet aan. Wat mij vooral verbaast is dat het zeven jaar heeft geduurd voordat die signalen ons bereikten.” Volgens hem wil RTL met onder meer vertrouwenspersonen en een klokkenluidersregeling „dit soort wangedrag” bannen.

Almelo
„Nee, dit zag niemand aankomen”, antwoordt Habets desgevraagd. „Misschien vind ik het nog wel het ergst voor de geitjes. Ze waren nog zo jong.” Persbureau Reuters meldde begin deze middag dat Van de Gijp ook in Almelo gebruik zou hebben gemaakt van jonge geitjes voor hoeffetisjfeesten. RTL-CEO Habets kon dit nog niet bevestigen.