'Haben Sie eine Stunde?'
- Leo Beenhakker

Een incomplete teamfoto in de sneeuw en een opgaande lijn

De dag dat de selectie van Wartburgia hun teamfoto liet maken verliep wat rommelig, zeker voor de leider van heren 2, die zijn zoontje mee moest nemen naar de club. Toch had de foto een positief effect, en dat laat de foto zelf zien.

Door , in categorie: Column op .

Die ochtend ging de wedstrijd niet door. Afgelast. Het was ergens begin december. Tien uur was de afspraak, maar omdat de wedstrijd van heren 2 tegen concurrent Jos Watergraafsmeer niet door ging, er lag flink wat sneeuw, meldden de eerste jongens zich al direct op de app-groep: Kan het niet een uurtje later?

Die boys wilden zich nog een paar keer omdraaien natuurlijk. Leg ze in hun mandje en het zijn net puppies. De jongens met kleine kinderen staan natuurlijk al om zeven uur naast hun bed, zorgen voor brood en melk, zijn de hele ochtend al bezig, dus die maakt het niks uit of ze nou om tien uur of om elf uur ergens op een voetbalveld moeten staan, sterker nog: tien uur is beter voor mij want die kleine gaat tegen een uur of één weer een dutje doen, en dan is het zaak weer thuis te zijn.

Dus toen de teamfoto in de sneeuw genomen werd zat ik al op de fiets terug naar huis met een vermoeide kleine baby. Daarom geen leider van heren 2 op de foto. Maakt verder niks uit, de rol die ik op me genomen heb probeer ik zo onzichtbaar mogelijk in te vullen. Past dus wel. Er ontbreken een paar spelers op de foto, jongens die sowieso niet konden die dag zo vlak na Sinterklaas. Die wilden die ochtend natuurlijk nog lekker met de verse cadeautjes spelen.

Toch is de foto geslaagd.

Shirtsponsor Mojo staat er prima op. Alleen onze vriend Dave heeft een opvallende opdruk op zijn zwarte shirtje: 100%.

Dat is geen statement en ook geen eis van deze dravende linkerflankspeler om honderd procent van alle wedstrijden in de basis te moeten staan, ook is het geen indicatie van zijn inzet tijdens wedstrijden of trainingen en zeker is het niet de gevoelsmeter voor hoe Dave zich voelde op de zaterdagochtend van het trainingsweekend in Venlo. Het is gewoon het oude shirtje, van de oude sponsor.

Wat de foto nog meer laat zien is vooral grafisch uit te leggen:

 

 

De opgaande lijn!

Heel slim heeft de fotograaf de jongens die met limbodansen het voordeel hebben dat ze geen 1.90 zijn links op het bankje gezet en de grote jongens rechts. Een positief beeld. Hoopvol. Een beetje traag gaat-ie omhoog, maar toch. Alleen onze Engelse kick-and-rush-speler James staat net verkeerd maar ook hier is de lijn tekenend. Dat balkje voor de ogen past wel bij hem.

De foto staat daarom voor de tweede seizoenshelft: heren 2 is inmiddels drie punten los en heren 1 haalde na de winterstop vier uit twee en is zo goed al veilig in de derde klasse.

Volg de lijn. We kijken omhoog.


Edgars leesadvies