'Haben Sie eine Stunde?'
- Leo Beenhakker

De bepalende factor in voetbal: tijd

Koploper Jos speelde om 12 uur, wij volgden daarna op het gras van parkclub Wv-HEDW, dus gingen we voorafgaand aan onze zekere drie punten tegen een blauw parkteam even kijken of de koploper puntjes liet liggen…

Door , in categorie: Column op .

Lekker hangen in het park

Drie grote kansen kreeg het gevaarlijke Ankaraspor tegen koploper Jos, en alle drie werden ze gemist. Alleen op de keeper af. Een intikker die mijn moeder nog had gemaakt. En nog een kans. Mis mis mis. En uit de uitbraak direct na die laatste kans kopte een van de betere spelers van Jos het ballonnetje tegen de touwen.
Daar zit je met een man of negen naar te kijken.
En dan maar hopen dat er nog iets gebeurt. Dat Ankaraspor hun veel betere veldspel kan blijven spelen en wellicht die bal er nog invalt.

Dat gebeurde! Een wonder.
De studenten die bij de Turkse club zonder kantine onderdak hebben gevonden wisten Jos op 1-1 te houden, maar de tijd verliep eerst uiterst snel en toen ze gescoord hadden uiterst langzaam. Billenknijpen. Het is spannender dan je eigen wedstrijd.
Jos kreeg nog een vrije trap, een corner. Steeds die bal voor het doel van de niet echt betrouwbaar ogende keeper van Ankara langs. Steeds net niet.

Tijd is een van de belangrijkste en meest bepalende factoren in sport. Tijd staat voor beleving.
Toekijken hoe het muntje de kant van de concurrent opvalt met nog maar weinig tijd is vreselijk. Toekijken hoe het muntje onze kant op valt waarna er nog erg veel tijd over is, is ook vreselijk.

Maar het bleef 1-1 en dus vertrokken we vol goede moed naar WV-HEDW waar een lijvig oudemannenteam nog niet de moeite had genomen een paar hoekvlaggetjes neer te zetten, er geen scheids was en dus een van onze fans het eerste kwartier floot, en onze Derbystars de wedstrijdballen waren.
Ook hier was tijd bepalend: vrije tijd.
Ga toch lekker in het Flevopark hangen, zei een van onze geblesseerde spelers. Neem die bal mee en die fiets en die kinderen. Dan gaat het ook nergens over en val je ons hiermee niet lastig.
Een uitgeblust team dat het allemaal wel gelooft. Dat met 1-6 klop krijgt en nergens om maalt. Dat is erger dan een fanatieke tegenstander die je partij probeert te geven.

Nog twee potjes en de opdracht is simpel. Als Wartburgia 2 twee keer wint zijn we kampioen. Kwestie van tijd.


Edgars leesadvies