'Haben Sie eine Stunde?'
- Leo Beenhakker

Colofon

Team Edgar wordt gemaakt door een groep schrijvers bij wie de liefde voor de literatuur en die voor het edele voetbalspel stelselmatig om voorrang vechten. Team Edgar heeft geen hoofdredacteur. De schrijvers werken op eigen titel, en zijn dus ook als zodanig te bejubelen en te bekritiseren.

Vincent Cardinaal (Rotterdam, 1982) is vast verbonden aan het Vlaamse prachtblad HumoVerder werkt(e) hij voor – onder veel meer – AD Magazine, VPRO, NRC Handelsblad Vice. Stopte vijf jaar ziel en zaligheid in Vers Beton. Samen met Bruno Giuntoli maakt hij de voetbalpodcast The Damned United. Cardinaal ergert zich kapot aan Sparta Rotterdam, maar heeft toch maar zijn seizoenskaart verlengd.

Nick Hoekman (Genemuiden, 1985) debuteerde in 1992 als pinch-hitter in de F8 van Sportclub Genemuiden. Zwaaide in 2015, op nadrukkelijk verzoek van het bestuur, af als linksback van het zesde elftal. Als dank hiervoor mag hij columns schrijven voor het programmaboekje. Werkt in zijn Ajax-pyjama aan een debuutroman. Zelf acht hij de kans dat deze ook daadwerkelijk op de markt komt, even groot als een WK-deelname van Malta.

Frank Fabian van Keeren (Rotterdam, 1984) schrijft gedichten, verhalen en columns en publiceerde in een groot aantal bladen en tijdschriften, waaronder Algemeen Dagblad, Trouw, NRC Handelsblad en NRC Next. Met zijn cabareteske poëzie trad hij op in theater (o.a. De Kleine Komedie, Concertzaal Tilburg) en op menig festival. In 2015 verscheen zijn debuutbundel Massamoord is ook maar een woord. Van Keeren juicht voor Feyenoord en voor het nationale elftal van Nigeria.

Marcella van der Kruk (Rotterdam, 1986) is redacteur non-fictie bij Uitgeverij Atlas Contact. Ze had een kortstondige voetbalcarrière bij Buitenveldert Dames 7, maar die werd wegens tegenvallende resultaten gestaakt. Haar loopbaan als Feyenoordsupporter daarentegen is een levenslange aangelegenheid.

Jan van Mersbergen (1971) schreef acht romans, een novelle, een verboeking en onder pseudoniem een thriller. Hij publiceerde verhalen in diverse tijdschriften en schrijft columns en artikelen voor kranten en weekbladen. Op woensdagavond en zaterdagmiddag is hij te vinden bij Wartburgia in Amsterdam, als leider van heren 2 en speler van veteranen 3.

Martijn Neggers (Eindhoven, 1987) schreef de romans De mensen die achterbleven en Spoetnik bij Nijgh en Van Ditmar. Hij richtte literair tijdschrift De Titaan op en schrijft wekelijks voor Nieuwe Revu. Schreef ook onder andere voor Tirade, Playboy, VICE Sports en Hard Gras. Neggers is uitgesproken fan van Oldham Athletic, Feyenoord, Giorgio Chiellini en Bruno Martins Indi.

Nelleke Noordervliet (Rotterdam, 1945) studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. Haar debuut Tine of De dalen waar het leven woont (1987) leverde Noordervliet direct erkenning op als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijvers. Onder veel meer is ze columnist bij het VPRO radioprogramma OVT en bij dagblad Trouw. In 1994 ontving ze de Multatuliprijs voor haar roman De Naam van de Vader.

Tim Notten (Hilversum, 1966) studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn loopbaan als redacteur/verslaggever bij de Gooi en Eemlander en werkte vervolgens als freelancer voor onder meer Het Utrechts Nieuwsblad, De Margriet, De Volkskrant en Veronica Blad. In 2015 verscheen zijn eerste roman, Nikki.

Aafke Romeijn (Nijmegen, 1986) is muzikant en schrijver. Momenteel maakt ze Nederlandstalige electro, haar nieuwste EP Versplintering op rechts staat vol nummers over politieke partijen. Schrijft voor o.a. Vrij Nederland, Trouw en Elle. Begin 2018 komt haar debuutroman Concept M uit bij De Arbeiderspers. Van huis uit PSV-adept. Schreeuwt graag richting de tv. Werd bij gym altijd als laatste gekozen en heeft nog nooit een bal geraakt, tenzij per ongeluk.

Teddy Tops (Den Bosch, 1989) schrijft journalistieke artikelen en proza. Ze host en programmeert Mensen Zeggen Dingen maandelijks in de Ekko in Utrecht en elk kwartaal in Paradiso, Amsterdam. Schrijft voor o.a. de Dakhaas, Into the Great Wide Open, Theaterfestival Boulevard, Nieuwe Helden. Teddy is sinds een paar jaar geen successupporter meer van Ajax. Want ja.

Lucas de Waard (Den Bosch, 1984) debuteerde met De kamers bij uitgeverij De geus. Dit najaar komt zijn tweede roman Kraaien tellen uit. Hij schreef Watskeburt?! De musical en Willem Ruis; de show van zijn leven, maar is vooral bekend van de legendarische, nooit opgevoerde PSV-musical Geheimen van de Herdgang. Op het voetbalveld is De Waard te vergelijken met Danny Koevermans, maar dan zonder scorend vermogen. Fan van PSV en dientengevolge dól op fantasieloos afbraakvoetbal en lelijke overwinningen.