'Haben Sie eine Stunde?'
- Leo Beenhakker

Als voetballers VVD’ers waren

Wat als profvoetballers eigenlijk VVD’ers zouden zijn.

Door , in categorie: Satire op . Tags: , ,

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pierre Van Hooijdonk (@pierrevh17) op

Als voetballer kom je met meer weg dan als VVD’er, zoveel mag wel duidelijk zijn. Misdraag je je als spits, dan ben je een “kwajongen”, of heb je een “moeilijk karakter”, als VVD’er sta je binnen no time op isereenvvderopgestapt.nl. Onhandige tweets, domme investeringen, langs de pot pissen met je secretaresse: er mag ook niks meer tegenwoordig. Maar wat nou als voetballers VVD’ers waren geweest? Wie hadden er dan het veld moeten ruimen? Wij zochten het uit!

1. Eljero Elia

Nadat hij met Feyenoord de beker won, liet Elia een tattoo zetten. Hij koos echter een tattooeerder uit die niet zo goed was met letters en cijfers, waardoor er nu “Fenenoond” en een verkeerde datum op z’n lichaam vereeuwigd staat. Bij de VVD weten ze als geen ander dat je uiterst zorgvuldig moet omgaan met letters, cijfertjes en bonnetjes, en als je dat niet lukt moet je opzouten. Gelukkig kun je altijd nog een tweede carrière als buschauffeur beginnen.

2. Pierre van Hooijdonk

Je zou het bijna vergeten, maar de doorgewinterde commentator heeft een side-hussle als seriële misinvesteerder. In 2008 verloor ‘ie 250.000 euro door te investeren in een Chinese kledingfabriek die niet bleek te bestaan, in 2009 een miljoen door te investeren in een zwart gat in Dubai, en the list goes on. Bij de VVD weten ze wel raad met mensen die niet met geld kunnen omgaan: wegwezen.

3. Stijn Stijnen

Je kent ‘m misschien niet, maar deze oud-doelman van Club Brugge raakte in opspraak toen bleek dat hij anoniem op allerlei internetfora de keeper had lopen trollen die zijn plaats in de selectie had ingenomen. Een soort Dotan, maar dan in voetballand. In de politiek is er maar één partij die warm wordt van dat soort praktijken, en dat is DENK. Stoeltje wisselen dus, Stijn!

4. John Terry

Het bed delen met de vriendin van de beste vriend… in de voetbalwereld kost het je hooguit je aanvoerdersband, zoals we zagen bij Chelsea-aanvoerder John Terry in 2010. Bij de VVD zijn ze minder happig op pikante schandaaltjes. Klaas Dijkhof die het doet met de vrouw van Halbe Zijlstra? Één van de twee zou het niet overleven, denk ik. Of wacht!

5. Royston Drenthe

Er is maar één partij waar muzikale ambities gedoogd worden (of liever: werden), en dat is de LPF. Of hoe dacht je anders dat Hilbrand Nawijn weg was gekomen met deze Nederbeat-klassieker? Eventuele aspiraties in de hiphop hadden Royston bij de VVD direct de laan uit doen vliegen. Gelukkig zit ‘ie gebeiteld bij Sparta.