'Haben Sie eine Stunde?'
- Leo Beenhakker

Voetbal in Zuid-Frankrijk

Voor het achtste jaar reisde de Equipe International de Wartburgia Amsterdam af naar Zuid-Frankrijk om aan de Côte d’Azur een toernoi te spelen. Genieten.

Door , in categorie: Column op .

Voetbal in Zuid-Frankrijk betekent: shirts in vele kleuren met bijzonder veel sponsornamen, hitte, half veld en grote doelen, lange pauzes, veel wachten, nog meer drinken.

Voetbal in Zuid-Frankrijk is speedo aan, verplicht in het zwembad, ook op het zonneterras. (geen foto)

Voetbal in Zuid-Frankrijk is emotie, als er ruim veertig ballonnen worden opgelaten ter ere van de President van Les Chiffons, Gérard Sodello, oprichter van dit illustere gezelschap dat het internationale voetbal een heel ander gezicht heeft gegeven, een toespraak begeleid door een muzikant in een goed jasje die geweldig zingt over marmelade en Engels nog mooier laat klinken dan ons eigen Frans.

Voetbal in Zuid-Frankrijk is slapen onder een tafel.

Voetbal in Zuid-Frankrijk is een Wartburgia-vaantje dat achter de bar blijft hangen als alle Fransen al lang en breed naar de feestlocatie zijn bij Pied a l’eaux, met de voetjes in het zeewater van vijfentwintig graden.

Voetbal in Zuid-Frankrijk is op de foto met de kampioen.

Voetbal in Zuid-Frankrijk is opplaksnorren bij het ruisen van de branding en het is ieder jaar weer afzien omdat de rosé beter te drinken is dan het kraanwater. (geen foto)

Tot volgend jaar!


Edgars leesadvies